dilluns, 22 de setembre del 2008

Convocatòria restauració pou de glaç

Benvolguts veïns i veïnes,

Des de l'associació de veïns hem endegat un seguit d'activitats encaminades a promoure la protecció del patrimoni de pedra seca que hi ha al nostre poble, seguint l'acord pres en la darrera assemblea de socis. A Fals tenim la sort de poder gaudir de moltes d'aquestes construccions i, moltes d'elles tenen un interès molt important, ja sigui per la seva tipologia, ja sigui per la seva conservació. Uns exemples: el pou de glaç de "l'Hort del Rector" que molts de vosaltres ja veu tenir l'oportunitat de poder veure en la sortida que abans de l'estiu va organitzar l'ACR i altres construccions com les tines de la Torre, el pont de la Fassina, barraques de vinya, altres tines, etc.


Doncs bé, hem pensat que seria interessant organitzar una matinal per tal de començar a fer millores justament al pou de glaç. Així doncs, us convoquem pel proper diumenge dia 28 de setembre a les 9:00h del matí amb eines que ens ajudin a adequar l'entorn i retirar runes de dins del pou (desbrossadores, xapos, pales, .....). En aquesta activitat valorarem si cal fer més actuacions i quin suport necessitem per realitzar-les.

Ens trobarem a les 9:00h del matí al Molí de Boixeda i d'allà sortirem junts cap a l'Hort del Rector" per fer totes les millores que ens siguin possibles amb els que siguem i el material que tinguem. Convé que vingueu ben esmorzats, tot i així portarem begudes i alguna cosa per picar.

Esperem la vostra participació en aquestes activitats que han de servir per donar valor al nostre patrimoni arquitectònic i en definitiva al nostre poble.

Us hi esperem!

En aquest enllaç podreu veure més fotografies de l'estat actual del pou de glaç i d'altres construccions de pedra seca com tines, barraques de vinya, etc. a les que esperem anar fent treballs de recuperació com la que iniciarem ara amb el pou de glaç. Veure més fotografies.

La Junta

Fals, 19 de setembre de 2008