divendres, 10 d’octubre del 2008

Restauració pou de glaç de Fals

Benvolguts veïns i veïnes

El diumenge dia 28 de setembre i el 5 d'octubre una vintena de veïns i veïnes varen respondre a la crida de l'Associació de Veïns per començar a treure runa de l'interior del pou de glaç de les Feixes del Rector. També van respondre a la crida alguns veïns de Canet de Fals i de Fonollosa, així com el mateix Alcalde. Durant aquestes dues jornades es va treballar intensament treient aproximadament un metre de runa.

Varem tenir l'agradable sorpresa de trobar restes de ceràmica de diferents colors, però el darrer dia, cap al final del matí va sortir a la llum una obertura que comunica amb l'exterior en direcció a la riera de Fals, formant un túnel d'uns sis metres de llargada. No cal dir que el descobriment va ser molt celebrat pels improvitzats "arqueòlegs", ja que ens pot començar a donar pistes sobre el possible funcionament d'aquest pou de glaç.

Bé, queda molta feina per fer i hem pensat fer una nova convocatòria pel proper diumenge dia 19 d'octubre. Com en les altres ocasions ens trobarem al Molí de Boixeda a les 9:00h del matí.

Recordeu:
Cal venir ben esmorzat, tot i així hi ha begudes i coses per picar durant els descansos.

Porteu eines: pala, pic, rastrell,... i sobretot porteu GUANTS.

En aquest enllaç podreu veure un ampli reportatge fotogràfic de l'evolució de les taques realitzades.

Fotografies tasques de restauració pou de glaç de Fals.


Necessitem la col•laboració de tots per mantenir viu el nostre patrimoni!!

A reveure

Fals, 10 d'octubre de 2008

Ja tornem a ser per aquí !!!
Aquest diumenge dia 19 d'octubre de 2008 ens hem tornat a trobar a les 9 h. del matí per anar avançant amb les tasques de restauració.
Ja hem pogut posar al descobert la porta de dins del pou i, mentres uns treballaven per dins, altres ho feien per la banda de fora. La sorpresa ha estat en descubrir quan s'ha pogut comunicar les dues bandes. Ha estat un èxit. Ara cal anar treient la terre i runes que imposibiliten el pas.
Hem afegit noves fotografies en les que podreu veure els avanços aconseguits.

Fals, 19 d'octubre de 2008